Haber

Selanik’te polis şiddeti sonrası olaylar çıktı

Şiddet, Yunanistan’ın Selanik kentinde 16 yaşındaki bir Roman gencin polis tarafından vurulmasının ardından meydana geldi. Polis, genci vuran polis memurunun gözaltına alındığını duyurdu. Yunanistan’ın Selanik kentinde bir gencin polis tarafından vurularak ağır yaralanmasının ardından kentte protestocularla güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmalar çıktı.

Yunanistan devlet televizyonu ERT’nin haberine göre, Pazartesi sabahı Selanik yakınlarındaki bir benzin istasyonundan parasını ödemeden arabayla uzaklaşan 16 yaşındaki Roman bir genç polis tarafından tabancayla başından vuruldu. Yunan polisi, vurulan gencin motosikletle onu takip eden polislere yakalanmamak için kullandığı kamyonu kullandığını ve onlara çarpmaya çalıştığını iddia etti. Açıklamada, polis ekiplerinin TIR’ın kendilerine çarpmasını engellemek için 2 el ateş ettiği, bunun üzerine sürücünün aracın hakimiyetini kaybederek duvara çarptığı ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Yunan Polisi’nin yaptığı açıklamada genci vuran polisin gözaltına alındığı ve salı günü savcı karşısına çıkarılacağı da kamuoyuyla paylaşıldı.

Selanik sokakları

Olayın duyulmasının ardından Selanik şehir merkezinde toplanan göstericiler ile Yunan çevik kuvvet polisi arasında çatışma çıktı. Barikatları ateşe veren göstericiler polise molotof kokteyli atarken, bazı aktivistler bölgedeki dükkan ve mağazaların camlarını kırdı. Polis göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla karşılık verdi. Bu olaylardan önce gencin yakınları ve protestocular, ağır yaralı gencin kaldırıldığı hastane önünde bekleyen çevik kuvvet polisine taş attı, polis biber gazıyla karşılık verdi.

Geçen yıl, Atina’nın güneyindeki Pire Limanı’nda genç bir Roman polis tarafından yine öldürüldü.

Selanik’teki olay, 2008’de polis kurşunuyla hayatını kaybeden 15 yaşındaki Alexandros Grigoropoulos’un ölüm yıl dönümünden bir gün önce de meydana geldi. Grigoropoulos’un 14 yıl önce Atina’da polis tarafından öldürülmesinin ardından kent genelinde kitlesel protestolar yaşandı. haftalarca süren ve yer yer kitlesel şiddet olaylarına sahne olan ülke. Söz konusu olay her yıl 6 Aralık’ta protesto gösterileri ile anılmaya devam ediyor.

AFP/ET, JD

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu