İş

Ares Capital 1. çeyrekte kazançlarını artırdı, gelirlerini kaçırdı

NEW YORK – Ares Capital Corporation (NASDAQ: ARCC) 31 Mart 2024 tarihinde sona eren ilk çeyreğe ilişkin mali sonuçlarını açıkladı ve analist beklentilerine kıyasla hisse başına kazançta (EPS) hafif bir ıskalama olduğunu ortaya koydu.

Şirket, 0,60 $’lık analist tahmininden 0,01 $ daha düşük olan 0,59 $’lık bir düzeltilmiş EPS bildirdi. Çeyrek için toplam yatırım geliri 701 milyon $ olarak gerçekleşti ve 703,85 milyon $’lık konsensüs tahminini kıl payı kaçırdı.

İlk çeyreğin 0,59 $’lık düzeltilmiş EPS’si, geçen yılın aynı çeyreğinde bildirilen 0,57 $’dan daha yüksektir ve yıllık bazda bir büyümeye işaret etmektedir. Hisse başına GAAP net geliri de geçen yılın aynı dönemindeki 0,52 dolardan 0,76 dolara yükselerek önemli bir artış gösterdi. Ares Capital’in toplam yatırım geliri bir önceki yılın 618 milyon dolarına göre artış göstererek gelirde bir önceki yıla göre iyileşmeye işaret etti.

Ares Capital CEO’su Kipp deVeer sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Sağlıklı bir kazanç düzeyi, düşük tahakkuksuz alacaklar, ılımlı kaldıraç, yıldan yıla artan yatırım faaliyeti ve hisse başına rekor net varlık değeri ile yıla güçlü bir başlangıç yaptık.” Şirketin performansını geniş pazar kapsamına ve Ares Capital’i hissedarlar için cazip yatırım getirileri üretmeye devam edecek şekilde konumlandırdığına inandığı doğrudan kaynak platformunun ölçeğine bağladı.

Şirketin Mali İşler Müdürü Scott Lem de şirketin mali durumunu vurgulayarak, cazip oranlarla 7 milyar doların üzerinde finansman ihracı, tadili veya yenilenmesine dikkat çekti. Lem, 6 milyar doların üzerinde kullanılabilir sermaye ve 1.0x’in altındaki kaldıraç seviyeleri ile Ares Capital’in portföy şirketlerinin büyümesini destekleme ve mevcut piyasa ortamında fırsatçı kalma yeteneğine olan güvenini ifade etti.

Ares Capital’in portföy yatırımları, 31 Aralık 2023 itibariyle 22,874 milyar dolar iken 31 Mart 2024 itibariyle 23,124 milyar dolar olarak raporlandı. Şirketin hisse başına net varlıkları bir önceki çeyreğin sonundaki 19,24 dolardan 19,53 dolara yükseldi.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Yönetim kurulu, 2024 yılının ikinci çeyreği için hisse başına 0,48 dolar temettüyü 28 Haziran 2024 tarihinde ödenmek üzere 14 Haziran 2024 tarihi itibariyle kayda geçen hissedarlara beyan etmiştir. Bu temettü oranı 2024 yılının ilk çeyreğindeki temettü oranına göre değişmemiştir.

Ares Capital, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki özel orta piyasa şirketlerine doğrudan kredi ve diğer yatırımlar sağlayan lider bir özel finans şirketidir. Şirket, bir iş geliştirme şirketi olarak düzenlenmeyi seçmiştir ve Ares Management Corporation’ın bir iştiraki tarafından harici olarak yönetilmektedir.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

solhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu